8 vanlige spørsmål om kredittkort

Lurer du på noe om kredittkort? I så fall er du ikke alene om det, for et kjapt søk hos søkemotoren Google viser at det er svært mange stilte spørsmål om kredittkort. Enkelte spørsmål går oftere igjen enn andre, og vi skal derfor her prøve å besvare 8 av de mest stilte spørsmålene om kredittkort.

Hvor høy kredittgrense får man?

Når man søker om et kredittkort, så blir kredittgrensen fastsatt av banken på bakgrunn av din personlige inntekt. Andre faktorer kan også være avgjørende, men det er primært hvor mye penger du tjener som er avgjørende for kredittgrensen din. Det som er viktig å påpeke er at denne fint kan øke med tiden, for de fleste banker vil sette en lavere kredittgrense til nye kunder, mens man kan få økt denne over tid uten problemer.

Hvordan er renten på kredittkort?

zinsen_grossDet er en kjent sak at renten på kredittkort ikke er til å spøke med. Mange har endt opp med gigantiske regninger etter å ha overtrukket kredittkortet, men slettes så ille er det ikke i de fleste tilfeller. Generelt så ligger renten på norske kredittkort mellom 15 til 30 prosent. Det kan med andre ord være mye penger å spare på å sammenligne kredittkort før man bestemmer seg for hvor man skal søke.

Hvilke gebyrer eksisterer?

I skrivende stund er man inne i en fase der stadig flere banker velger å kutte gebyrene på kredittkort. Norske kunder blir mer og mer kravstore, og derfor er det nå nesten ingen gebyrer på de fleste kredittkortene. For eksempel så trenger du ikke å betale verken for å eie kortet eller for å bruke det, men i mange tilfeller vil det være gebyrer dersom man skal gjøre uttak av kontanter eller betale regninger i nettbanken.

Er reiseforsikring inkludert?

En stor fordel med mange kredittkort er at de har reiseforsikring innbakt i kortet. Dette kan man spare ganske mye penger på sammenlignet med å tegne en forsikring i banken, og man kan da reise på ferie med god samvittighet vel vitende om at både du og reisefølget ditt er forsikret mot både sykdom og tyveri. Det er dog viktig å legge merke til at ikke alle kredittkort har reiseforsikring inkludert, så dette bør du sjekke ut i forkant av reisen.

Mer om reiseforsikring på kredittkortet – http://www.dinside.no/881945/her-gir-kredittkortet-bedre-vilkaar

Hvilke bonuser har et kredittkort?

Mange kredittkort tilbyr nå saftige bonuser for å lokke deg til å bruke det. Ofte får man prosentvise bonuser på det man handler, og andre ganger igjen er det snakk om faste rabattavtaler gjennom kredittkortet. Uansett, så er du gjennom de fleste kredittkort sikret en hel haug med bonuser som du kan spare ganske mye penger på. Her er det bare fantasien som setter grenser, og bonusene varierer veldig på tvers av tilbyderne!

Hvilke kriterier er det for å søke om et kredittkort?

kriterienFor å søke om et kredittkort så må du være minst 18 år gammel. Dette er det primære hovedkriteriet som gjelder uavhengig av hvilken bank du søker om kredittkort i, ettersom det er et lovbestemt krav.

Utover dette kan bankene sette sine egne krav, men det er sjeldent noen andre krav enn at du må ha en viss inntekt og ikke ha betalingsanmerkninger. Til og med studenter kan få kredittkort, da vanligvis med nokså lav kredittgrense.

Hva er rentefri betalingsperiode?

Med et kredittkort så kan du utsette betalingen din i et visst antall dager uten at det påløper verken renter eller gebyrer. For norske kredittkort så er det som regel snakk om mellom 40 til 50 dager, og det er en av de aller største fordelene med et kredittkort. Så lenge du betaler tilbake det du har brukt før den rentefrie perioden har passert, så har det ikke kostet deg noe ekstra.

Hvilket kort bør jeg velge?

Dette er et vanlig spørsmål, som dog er vanskelig å svare på. Vi anbefaler at du sammenligner kredittkort og ser hvilke bruksområder du har, og hva kredittkortet kan tilby deg. Det er nemlig nokså store forskjeller her, men gjennom vår flotte oversikt kan du enkelt finne et kredittkort som passer deg. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *