Seks kredittkort med lav effektiv rente

Skal du handle ting på avbetaling med et kredittkort, så er du avhengig av lav effektiv rente dersom det i det hele tatt skal være noen vits. For mange av de beste norske kredittkort har en effektiv rente som strekker seg over 25 prosent, og da kan det bli nokså dyrt når store beløper skal betales ned over en lengre periode. I slike tilfeller vil et forbrukslån som regel være mer gunstig, men det finnes faktisk seks kredittkort med lav effektiv rente.

Skandiabanken MasterCard

Hvis du ikke allerede er kunde hos Skandiabanken, så skal du nå få en god grunn til å bli det. For denne banken har nemlig et av landets aller billigste kredittkort – i alle fall når det kommer til den effektive renten. Den effektive renten for kredittkortet fra Skandiabanken er nemlig på habile 14,96 prosent, og det er en effektiv rente svært få konkurrenter kan måle seg med. Den inkluderer også eventuelle gebyrer som måtte oppstå under bruk, og er generelt det beste valget for deg som trenger et kredittkort for å handle på avbetaling med.

Santander Red

red2Ikke fullt så bra som Skandiabanken sitt kredittkort når det kommer til den effektive renten, men Santander Red fra banken med samme navn er jaggu meg ikke langt unna. Med dette kredittkortet kan du handle for opp mot 100 000 kroner og betale en effektiv rente på 17,12 prosent. Dette er også svært lavt sammenlignet med de fire neste kredittkortene med lav effektiv rente som vi skal se på videre i artikkelen. Det er dog viktig å huske på at renten først begynner å løpe etter at den rentefrie nedbetalingsperioden er over, og den varer i nesten to måneder med Santander Red.

yA Kredittkort

yA Bank er en moderne internettbank som tilbyr både kredittkort og andre finansieringstjenester. Kredittkortet deres har en forholdsvis lav rente, selv om den effektive renten ikke kan måle seg med de to overnevnte. For yA kredittkort har en effektiv rente på 22,90 prosent, som absolutt kan fungere for den som ikke ønsker å bli kunde hos en av de to overnevnte bankene. Dessuten har yA kredittkort en del andre fordeler som kan være gunstige når man først skal bruke et kredittkort, og man har naturligvis også her en rentefri betalingsperiode.

Norwegian-kortet

Tenker du på flyselskapet Norwegian når du ser opp på himmelen? I så fall er kredittkortet Norwegian-kortet, fra banken som er eid av flyselskapet, det optimale valget for deg. Den effektive renten her er på 23,1 prosent, så selv om den ikke kan måle seg med de helt beste kredittkortene i landet, så er det absolutt en akseptabel rente for handel på avbetaling på. I tillegg har kredittkortet mange andre fordeler, som at du opptjener bonuspoeng for bruk på flyreiser hos Norwegian når du drar kortet i butikker eller på netthandel. Mange fordeler med Norwegian-kortet, altså!

Ikano Visa

ikano-visa-kortMed kredittkortet Ikano Visa får du en av de beste effektive rentene på det norske markedet. Kortet tilbys av Ikano Bank, og gir deg en effektiv rente på 19,72 prosent. Det er den tredje beste renten på kredittkort som vi har funnet når vi har sammenlignet norske kredittkort med lav effektiv rente.

I tillegg til å ha en lav rente så kan du også utsette betalingen med inntil 50 dager uten at det koster deg noe som helst. Og som om ikke det var nok, så har Ikano Visa et omfattende bonusprogram. Her tjener du penger hver eneste gang du drar kortet, samtidig som du får tilgang til omfattende rabatter og bonuser hos blant annet Shell og andre store kjeder i Norge.

Gebyrfri Visa

Gebyrfri VISA er et annet kredittkort som også tilbys av Santander. Men i motsetning til Santander Red så har dette en noe høyere rente, på 23,41 prosent. Det er høyest av alle i denne oversikten, men fortsatt en brukbar rente til kredittkort å være. De største fordelene med Gebyrfri Visa er at det er blottet for nettopp gebyrer, slik at du ikke betaler verken for bruk, overtrekk, uttak i minibank eller årsgebyr. Totalt sett kan det derfor lønne seg å velge Gebyrfri Visa fremfor et kredittkort som har lavere rente – alt ettersom hvordan man velger å bruke kredittkortet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *